Mand råbte 'Allahu akbar': En dræbt og tre sårede efter knivangreb i Tyskland

En mand angreb tidligt tirsdag adskillige togpassagerer med en kniv tæt på München og sårede fire - flere af dem alvorligt. Det fortæller øjenvidner til den regionale radio Bayerischer Rundfunk.

Ifølge den tyske tv-station ARD er én af de sårede sidenhen død af sine kvæstelser.

- Manden råbte "Allahu akbar" (Allah er stor) under angrebet, siger øjenvidner.

Angrebet er "tilsyneladende islamistisk" motiveret, lyder det fra den tyske anklager ifølge nyhedsbureauet AFP.

- To personer er hårdt såret. En af dem er i kritisk tilstand efter angrebet, som skete omkring klokken 05:00 i Grafing, sagde en talsmand for Bayerns politi kort efter angrebet.

Politiet er ved at afhøre vidner til angrebet, som skete på den lokale station Grafing i München-området. Stationen ligger omkring 40 kilometer sydøst for München.

Den unge mand, der bliver beskyldt for angrebet, blev overmandet af politifolk umiddelbart efter angrebet, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Den mistænkte er tysker, bekræfter borgmesterkontoret i Grafing over for Süddeutsche Zeitung.

Knivangrebet skete lidt før klokken fem tirsdag morgen, men ifølge det norske nyhedsbureau NTB gik der mere end tre en halv time fra hændelsen, indtil der begyndte at dukke oplysninger op i tyske medier.

Ifølge den lokale radiokanal var medierne af den tyske anklagemyndighed blevet bedt om ikke at viderebringe nyheden til at begynde med.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip