Mand ramt af tog: Slynget 30 meter væk

En midaldrende mand er sluppet med livet i behold efter den voldsomme ulykke tirsdag eftermiddag, hvor hans personbil blev ramt af et tog på en privatbane ved Gilleleje.

- Han har fået nogle knubs. Han har brækket foden og seks ribben. Men sådan et tog slår jo rimeligt hårdt, så det er ok billigt sluppet, siger vagtchef Ole Hestbæk fra Nordsjællands Politi.

Toget ramte bilen ved en jernbaneoverskæring i Byåsen i Rødkilde, og bilen blev slynget 30-40 meter hen ad sporet og kurede ned ad en skrænt.

Den 63-årige mand blev fløjet i redningshelikopter til Rigshospitalets Traumeafdeling, hvor han bliver behandlet for sine kvæstelser.

Havarikommissionen har i løbet af tirsdagen undersøgt ulykkesstedet. De har slået fast, at de bomme, der er ved jernbaneoverskæringen, fungerede korrekt. Det samme gjorde togsignalerne. Toget skal tjekkes i løbet af onsdagen, lyder det fra politiet.

- Vi tror, at chaufføren har været blændet af solen, fortæller Ole Hestbæk, som tilføjer, at politiet natten til onsdag endnu ikke har afhørt den tilskadekomne mand.

Toget, der har ramt bilen, kører på privatbanen mellem Helsingør og Gilleleje. Der var 14 passagerer i toget, da påkørslen skete.

/ritzau/

 

Dagens Gossip