Mand sigtet for drabsforsøg efter knivangreb i London

Skrevet af admin

07/12/2015

Dagens topnyheder

En 29-årig mand er ved en domstol i London mandag blevet varetægtsfængslet foreløbigt frem til fredag, hvor han bliver fremstillet for Englands centrale straffedomstol, The Central Criminal Court of England and Wales.

Muhaydin Mire er ifølge Reuters sigtet for drabsforsøg, da britisk politi mistænker ham for at stå bag knivoverfaldet på metrostationen Leytonstone i det østlige London lørdag aften.

Bevæbnet med en kniv angreb han angiveligt flere personer, blandt andre en 56-årig mand, som blev stukket i halsen og efterfølgende måtte tilbringe fem timer på operationsbordet.

En anden person slap med mindre skader.

Den britiske premierminister, David Cameron, kalder angrebet "hæsligt".

- Først og fremmest skal der lyde en stor tak til de mennesker, der trådte til, og til de modige politibetjente, der pacificerede gerningsmanden, siger Cameron ifølge Reuters.

Ifølge Sky News råbte den 29-årige angiveligt "dette er for Syrien", inden han blev pacificeret af betjente med en strømpistol.

Muligvis af samme årsag efterforsker Scotland Yard, som politiet i London hedder, angrebet som en terrorrelateret hændelse.

Onsdag i sidste uge godkendte et flertal i det britiske parlament, at kampfly kunne begynde at bombe Islamisk Stat (IS) i Syrien. Det britiske luftvåben har siden gennemført flere bombetogter.

Politiet har endnu ikke bekræftet, at den 29-årige skulle have råbt "dette er for Syrien".

Storbritannien hævede i august sidste år sit terrorberedskab til næsthøjeste niveau, hvor sandsynligheden for et angreb fra militante betegnes som "meget sandsynligt, men ikke "nært forestående".

Trusselsniveauet skyldes ifølge myndighederne hovedsageligt risikoen for et angreb fra Islamisk Stat, der har opfordret sine tilhængere i blandt andet Europa til at udføre angreb i deres respektive hjemlande.

Britiske sikkerhedsstyrker har ifølge myndighederne afværget syv angreb fra militante i det forløbne år.

/ritzau/Reuters