Mand sigtet for forsøg på terrordrab i Bruxelles

Statsanklagemyndigheden i Belgien har rejst sigtelse mod en mand for at have forsøgt "terrordrab", skriver AFP.

- Den 33-årige Nourredine H. er sigtet for at gøre forsøg på at begå et terrordrab og for at være med i en terrorgruppe, siger en talsmand for anklagemyndigheden.

Den 33-årige blev anholdt sammen med sin bror fredag

Broren til den sigtede, Hamza H., er løsladt og er ikke sigtet, siger talsmanden for anklagemyndigheden.

Politiets antiterrorenheder gennemførte natten til lørdag en større operation i Vallonien. Det skriver avisen De Standaard.

I alt blev omkring 10 mennesker anholdt, men kun de to af dem - de to brødre - blev taget med til afhøring, skriver den belgiske avis.

- Baseret på de foreløbige resultater af efterforskningen tyder det på, at der var planer om at gennemføre et angreb et sted i Belgien, skrev anklagemyndigheden tidligere i en pressemeddelelse.

Der blev hverken fundet våben eller sprængstoffer under politiets i alt syv ransagninger i regionen Mons og et enkelt sted i Liege, har anklagemyndigheden oplyst til Reuters.

Umiddelbart ser det ikke ud til, at der er nogen forbindelse til tidligere angreb i Bruxelles, siger talsmænd for anklagemyndigheden.

32 mennesker blev dræbt i angreb mod lufthavnen i Bruxelles og en metrostation i byen 22. marts.

Flere af de personer, der var involveret i angrebet i Bruxelles, havde direkte forbindelse til gerningsmændene bag det store, koordinerede angreb i Paris i november sidste år, hvor 130 mennesker blev dræbt.

Belgien har været i forhøjet sikkerhedsberedskab siden et større angreb i Bruxelles 22. marts og en bølge af angreb i Frankrig og Tyskland i den seneste måned.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip