Mand sigtet for at stikke ekskæreste husker intet

Skrevet af admin

04/10/2014

Mest læste i dag

En 35-årig mand fik efter eget udsagn et blackout, umiddelbart inden at hans ekskæreste lørdag morgen blev stukket med kniv i hendes hjem i Fårevejle.

Manden erkender, at han var til stede, men husker ikke at have ført kniven, fortæller anklager Thomas Brædder efter grundlovsforhøret ved Retten i Roskilde.

- Han nægter sig skyldig i drabsforsøg, men erkender at have have været på stedet, siger anklageren.

- Kvinden er blevet stukket flere gange, og manden siger, at der har været en diskussion umiddelbart inden, hun blev stukket. Efter knivstikket kom han så til sig selv igen og konstaterer, at hun ligger blødende foran ham, siger anklageren.

På den baggrund valgte dommeren at varetægtsfængsle manden frem til 28. oktober.

Parret har et barn sammen, en pige på halvandet år, som også var til stede på adressen.

Efter knivstikket tog den formodede gerningsmand datteren med sig hjem.

Alarmcentralen modtog anmeldelsen klokken 09.30, og en ambulance og en lægehelikopter blev sendt til stedet med det samme. Den 33-årige kvinde blev behandlet af ambulancepersonalet og akutlægen, inden hun blev fløjet til Rigshospitalet i en helikopter.

Hendes tilstand var lørdag middag kritisk, men stabil.

Allerede klokken 09.55 blev ekskæresten anholdt ved sit hjem.

Datteren var på farens bopæl, og hun er i god behold. Politiet har underrettet de sociale myndigheder om sagen, og de tager hånd om datteren.

- Hun er hos en person, som kender hende godt og er vant til at passe hende. De sociale myndigheder vil nu vurdere, hvor hun skal være, sagde Lars Galasz, vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi, tidligere lørdag til Ritzau.

Anklager Thomas Brædder siger, at manden i forbindelse med grundlovsforhøret fortalte, at han og kvinden ikke havde været enige om, hvorvidt de skulle være kærester eller ej.

/ritzau/