Mand skar halsen over på offer i Londons undergrund: Det efterforskes som terror

En mand bevæbnet med en kniv har lørdag aften angrebet flere personer på en togstation i Londons undergrundssystem.

Et af ofrene er ifølge vidner blevet skåret i halsen og meldes alvorligt såret, mens de to andre er sluppet med mindre skader.

Ifølge Sky News råbte manden angiveligt "dette er for Syrien", inden han blev anholdt af politiet, der pacificerede ham med en strømpistol på togstationen Leytonstone i det østlige London.

Muligvis af samme årsag efterforsker politiet nu angrebet som en terrorrelateret hændelse.

- Vi behandler dette som en terrorhændelse, siger Richard Walton, chef for Scotland Yards antiterrorenhed, i en skriftlig udtalelse ifølge BBC.

Politiet fik meldingen om den knivbevæbnede mand kort efter klokken 19 lokal tid. Vidner havde fortalt om en mand, der havde såret mindst én person.

Klokken 19.14 anholdt politiet manden, efter at han også havde truet flere andre.

Scotland Yard, som politiet i London hedder, har endnu ikke bekræftet, at manden skulle have råbt "dette er for Syrien".

Politiet har heller ikke fortalt flere detaljer om mandens identitet. På billeder, som flere engelske medier bringer, var manden maskeret i forbindelse med angrebet.

Storbritannien hævede i august sidste år sit terrorberedskab til næsthøjeste niveau, hvor sandsynligheden for et angreb fra militante betegnes som "meget sandsynligt".

Trusselsniveauet skyldes ifølge myndighederne hovedsageligt risikoen for et angreb fra den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat, der har opfordret sine tilhængere i blandt andet Europa til at udføre angreb i deres respektive hjemlande.

Onsdag godkendte et flertal i det britiske parlament, at kampfly kunne begynde at bombe Islamisk Stat i Syrien. Det britiske luftvåben har siden gennemført to bombetogter.

Det er uvist, om det er baggrunden for gerningsmandens angivelige udbrud på Leytonstone Station lørdag aften.

/ritzau/

Dagens Gossip