Mand skyder politifolk og tager gidsler i Moskva

Politiet i Moskva har "neutraliseret" en bevæbnet mænd, der mandag havde taget over 20 teenagere som gidsler på en skole i udkanten af Moskva.

Myndighederne siger, at den bevæbnede mand var en af skolens studerende, og at han dræbte en politimand og en lærer, før han blev pågrebet og anholdt af sikkerhedsstyrker.

Den studerende, der var bevæbnet med et gevær, tvang en sikkerhedsvagt til at føre ham hen til et specifikt lokale på skolen, hvor han låste sig inde med en snes elever og en lærer.

Han åbnede derefter ild ud gennem et vindue og skød mod en stor gruppe politifolk, som var ved at komme til skolen med udrykning. Gidseltageren fremsatte ingen krav, og det kom aldrig til nogen form for forhandling.

- Gidseltageren dræbte en politimand og sårede en anden, siger talsmanden for det russiske indenrigsministerium, Andrej Piliptjuk til russisk tv.

- Han dræbte også læreren. Men ingen elever er kommet noget til, siger han.

Indenrigsministeriet havde tidligere oplyst, at gidseltageren var far til en af eleverne på skole 263.

Angrebet på skolen i Moskva-forstaden sker på et tidspunkt, hvor der er stor fokus på sikkerhed over alt i Rusland forud for vinter-OL i Sotji, som åbner den 7. februar.

Over 30.000 politifolk og soldater fra Indenrigsministeriet i Moskva er sat ind for at skabe øget sikkerhed op til vinter-OL.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip