Mand stjæler alufælge og påkører civilbetjent i Randers

Skrevet af admin

18/03/2016

Dagens topnyheder

En 20-årig mand fra Randers blev natten til fredag anholdt, efter at han ved ettiden påkørte en civilklædt politibetjent med sin bil.

Påkørslen skete på Glarbjergvej i Randers, efter at betjente i en civil patruljebil havde bemærket, at en personbil havde fået fjernet to alufælge, som var placeret i bagagerummet på en anden bil i nærheden.

- Betjentene afventede på stedet, at en gerningsmand ville dukke op, hvilket skete kort efter. Manden kom løbende og sprang ind i bilen og kørte fra stedet. Den ene betjent forsøgte at standse bilen, hvilket medførte, at føreren kørte direkte mod betjenten, som nåede at springe til side, men blev ramt på højre side, skriver vagtchef Per Bennekov i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Den ramte betjent blev kørt på skadestuen med mindre knubs, men han havde forinden noteret sig bilens registreringsnummer.

Østjyllands Politi kunne derfor klokken 02.30 anholde gerningsmanden på hans bopæl, hvor han erkendte de faktiske omstændigheder.

Den 20-årige blev fredag klokken 11 fremstillet i grundlovsforhør. Anklageren gik efter varetægtsfængsling af manden for at have udsat andre for fare. Men dommeren valgte at løslade den unge mand.

Politiet opretholder sigtelsen mod manden for røveri og vold mod tjenestemand.

/ritzau/