Mand stukket i halsen på Istedgade i København

En 36-årig mand er sidst på eftermiddagen mandag blevet stukket ned på Istedgade i København.

Manden er ramt af fem knivstik. Tre af stikkene ramte manden i ballen, mens de to andre ramte ryggen og nakken, oplyser politiet på Twitter.

Manden er kørt på sygehuset for at blive behandlet. Herfra meldes, at hans tilstand er stabil, og at han er uden for livsfare.

Knivstikkeriet skete over for Maria Kirkeplads, der ligger ved Istedgade i enden ved Københavns Hovedbanegård.

Politiet fik klokken 17.44 en anmeldelse af, at seks-otte personer var involveret i et slagsmål ved pladsen.

Da politiet kom til stedet, viste det sig, at det var to personer, der var røget i totterne på hinanden. Der er ikke oplysninger om, hvad deres uoverensstemmelse handlede om.

Politiet havde en patruljebil ganske tæt på stedet. Den var faktisk så tæt på, at betjentene så gerningsmanden stikke ud efter ofret. Derfor lykkedes det også for politiet at få anholdt den formodede gerningsmand ganske kort tid efter knivstikkeriet.

- Og patruljen er også vidne til, at gerningsmanden kaster gerningsvåbnet fra sig, da han løber fra stedet, så det har vi også fundet, siger den centrale efterforskningsleder Youssef Lharraki, Københavns Politi.

Den anholdte er en 19-årig mand, der nu er sigtet for grov vold. Han vil tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør, hvor anklagemyndigheden vil kræve ham varetægtsfængslet.

/ritzau/

Dagens Gossip