Mand taget med 51 skildpadder i bukserne erkender smugleri

En canadisk collegestuderende blev sidste år ikke taget med bukserne nede, men med benklæderne proppet med levende skildpadder.

51 af slagsen havde 27-årige Kai Xu i bukserne, da han blev snuppet på grænsen mellem USA og Canada i august sidste år. Tirsdag erkendte han sig skyldig i seks anklagepunkter om smugling ved en distriktsdomstol i Ann Arbor i den amerikanske delstat Michigan.

Smugleriet foregik over flere måneder i 2014. Canadieren indrømmer at have smuglet eller forsøgt på at smugle flere end 1600 skildpadder ud af USA i perioden mellem april og september sidste år.

Hvert anklagepunkt, som Kai Xu har erkendt sig skyldig i, kan give op til ti års fængsel.

Den 27-årige mand blev snuppet, da amerikanske agenter overvågede ham, efter at han havde krydset grænsen til USA fra Canada. Agenterne så ham hente en pakke fra et pakkecenter og tilsyneladende også videresende nogle ting, før han kørte tilbage mod Canada.

Da han nåede tunnelen mellem den amerikanske by Detroit og den canadiske by Windsor, blev han stoppet af canadiske grænsevagter. De fandt og beslaglagde 41 skildpadder, som var tapet fast til mandens ben, og yderligere ti af de levende væsner, der var gemt mellem hans ben ifølge anklageskriftet.

Samme dag havde Xu angiveligt pakket over 1000 skildpadder ned i kufferter, som han overleverede til en mellemmand, der var hyret til at flyve dem til Shanghai i Kina fra Detroit.

Strafudmålingen i sagen finder først sted 12. april næste år.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip