Mand varetægtsfængslet for brandstiftelse mod muslimer

Skrevet af admin

17/08/2015

Dagens topnyheder

Den 34-årige mand, som er sigtet for at stå bag en brand søndag hos Islamisk Trossamfund på Dortheavej i København, er blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Den sigtede var ikke selv til stede i Retten på Frederiksberg, da han er indlagt på en psykiatrisk afdeling.

Politiet arbejder ud fra den teori, at den sigtede, inden han påsatte branden, havde været ovre på en nærliggende tankstation for at købe to liter benzin, oplyser Ekstra Bladet.

Der er flere vidner, som har set manden smide benzin på et gitter og sætte ild til det, og tankstationens kameraovervågning har også filmet manden på tankstationen.

Derfor tog det heller ikke lang tid for politiet at finde frem til den 34-årige og anholde ham på hans bopæl omkring klokken 15 søndag.

På mandens bopæl fandt politiet en lighter i hans jakkelomme og nogle sko, som passer til øjenvidners signalement, og som lugter af benzin.

Ifølge politiet påsatte manden branden ved et jerngitter foran et vindue til et bibliotek hos Islamisk Trossamfund, hvor 20 børn opholdt sig. Branden blev opdaget, da folk i bygningen lugtede røg, og de fik slukket branden.

Den sigtede er tidligere idømt en behandlingsdom for blandt andet hærværk og har tidligere været indlagt på psykiatrisk afdeling. Han blev senest udskrevet 18. juli i år.

Motivet for ildspåsættelsen er stadig uvist.

Københavns Politi har behandlet sagen som en overtrædelse af straffelovens paragraf 181, der drejer sig om forsætlig brandstiftelse.

Det er den mildeste af straffelovens to brandstiftelsesparagraffer, hvor den strengeste blandt andet drejer sig om anstiftelse af brand, der bringer menneskeliv i fare.

/ritzau/