Mandag bliver ugens flotteste dag med masser af sol

Skrevet af admin

17/02/2014

Dagens topnyheder

Lavtrykkene kommer ikke så tæt på Danmark denne uge, og det bliver mindre blæsende end i de foregående dage. Vejret vil fortsat være ustadigt med skyer og regn og en smule sol.

Kun natten til tirsdag er der udsigt til en smule frost, men den forsvinder hurtigt igen. Mild luft fra sydvestlig retning vil sørge for ganske flotte temperaturer.

- Men vi kommer ikke op på de 11 grader, som blev målt i det sydlige Danmark i lørdags, siger DMI's vagtchef Frank Nielsen.

For de solhungrende er der ikke meget at komme efter. Kun mandag vil strålerne for alvor trænge igennem skydækket.

- Mandag bliver den suverænt flotteste dag med ganske meget sol over hele landet. Aftenen bliver klar og stille. Bilisterne skal dog være opmærksomme på, at der nogle steder kan dukke tåge op, siger Frank Nielsen.

Vinden aftager i det meste af landet med undtagelse af Bornholm og i Nordjylland, hvor der fortsat vil være op til hård vind mandag.

Dagtemperaturerne på op til otte grader vil bevæge sig mod nul i løbet af aftenen og kan natten til tirsdag komme ned under frysepunktet.

Både tirsdag og onsdag vil der være småregn rundt om i landet og skyet. Onsdag kan med en smule held byde på lidt sol, men slet ikke i samme mængder som mandag. Torsdag blæser det op igen.

- Vinden frisker op fra syd og sydvest, og det bliver nok den mest blæsende dag i denne omgang. Sidst på dagen kommer der regn. Men så passerer frontsystemet, og fredag klarer det op igen med en smule sol og byger, siger Frank Nielsen.

/ritzau/