Mandag byder på glatte veje - tirsdag på voldsom vind

Skrevet af admin

01/02/2016

Dagens topnyheder

Sindstilstanden hos vejrguderne kommer til at virke skizofren i denne uge, der både byder på indslag af slud, regn og sol. Og så bliver det rigtig blæsende tirsdag.

- Helt overordnet er det en uge, hvor det fortsat er ustadigt i vejret og blæsende. Tirsdag i særdeleshed bliver blæsende med en frisk vind til kuling og ude ved den jyske vestkyst op til stormende kuling, siger Michael Skelbæk, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Mange er mandag morgen vågnet op til temperaturer omkring frysepunktet, hvorfor der også er risiko for glatte veje flere steder i landet. Vestegnens Politi har på Twitter meldt om flere trafikuheld på grund af de rimglatte veje.

I løbet af formiddagen bevæger en front sig ind over landet. Den har nedbør med sig. Det meste i form af regn, men der kan også være tale om slud nogle steder.

Det voldsomme blæsevejr rammer landet tidligt tirsdag og bliver hængende helt til om aftenen, hvor det efterhånden løjer af.

- Det kommer til at ruske det meste af tirsdagen. Flere steder kan man opleve vindstød af stormstyrke, siger Michael Skelbæk.

Onsdag vil vinden stadig ligge på et niveau, hvor det "er til at mærke", men det bliver knap så voldsomt som tirsdag. Dagen begynder med skyer og regn, men i løbet af dagen vil det klare op med mulighed for sol. Det samme gælder torsdag.

- Det bliver en uge, hvor temperaturen ligger omkring fem-seks grader om dagen, lyder det fra Michael Skelbæk.

Nattefrost bliver der ikke meget af.

- Ikke de første mange dage. Det blæser simpelthen for meget, eller der er for mange skyer. Men når vi kommer hen sidst på ugen, begynder risikoen at være der - specielt natten mellem torsdag og fredag, siger meteorologen.

/ritzau/