Mandag kommer der omsider normal togdrift over Limfjorden

»Banedanmark kan nu melde Jernbanebroen over Limfjorden klar til togtrafik igen. Det skulle den have været for mange måneder siden, og vi har trukket alt for store veksler på passagerernes tålmodighed. Det skal vi dybt beklage,« oplyser direktøren i en pressemeddelelse.

Jernbanebroen blev voldsomt beskadiget i marts sidste år, da et finsk containerskib sejlede ind i broen, og siden har man arbejdet på at rette op på skaderne.

Ved påsejlingen 28. marts fik broen og broklappen alvorlige skader, og det første stykke tid kunne der hverken sejles under eller køres over broen.

Den nye og 200 ton tunge broklap blev monteret for to uger siden, og de seneste dage har man gennemført en række testkørsler, inden man nu kan melde klar til normal togdrift.

»Broen er nu klar til fuld normal togdrift, og de første passagerer kan mandag morgen igen krydse Limfjorden med tog. Broklappen og monteringen lever nu op til jernbanens kvalitetskrav, og det er det bedste udgangspunkt for at sikre, at vi ikke skal tilbage og genere passagererne med unødigt meget vedligeholdelsesarbejde i de kommende år,« oplyser Jesper Hansen.

Åbningen af broen har altså været længe undervejs, og arbejdet har taget længere tid, end man først regnede med. Det har blandt andet været »et helt usædvanligt stort antal fejl i svejsningerne på de leverede broelementer«, der har medført store forsinkelser.

Dagens Gossip