Mandagsmassakre forværrer Egyptens krise

Sådan lyder det fra broderskabets politiske gren, efter mindst 42 tilhængere af den afsatte præsident Mohamed Morsi mandag morgen blev dræbt uden for den Republikanske Gardes hovedkvarterer i Cairo. Yderligere 322 personer er ifølge lokale hospitalskilder blevet såret.

Ifølge egyptisk militær forsøgte en »terrorgruppe« at storme militærbarakkerne ved daggry, og den beskrives som »en bevæbnet gruppe med elementer fra Det Muslimske Broderskab«. I en udtalelse fra militæret står der desuden, at omkring 200 personer er blevet anholdt, da de var i besiddelse af våben, ammunition og petroleumsbomber. Morsi-sympatisører formåede angiveligt også at bortføre to soldater.

Der er forskellige forlydender om, hvad der fik situationen til at eskalere. Det Muslimske Broderskab hævder, at soldater stormede en gruppe demonstranter, der var midt i deres morgenbøn.

»Demonstranterne blev pludselig angrebet. Soldaterne brugte skarp ammunition, hagl og tåregas,« beretter en af demonstranterne, Alaa el-Hadidi, ifølge BBC. En anden demonstrant, Mahmud al-Shilli, hævder ifølge AFP, at der var en gruppe mænd i civilt tøj, der åbnede ild mod forsamlingen.

Egyptiske TV-kanaler viste mandag billeder af dræbte og sårede personer, der blev til et interimistisk hospital i Rabaa al-Adawiya-moskéen.

Drabene har fået det ultrakonservative, islamistiske Nour-parti, der støttede militærkuppet mod Morsi, til at trække sig fra forhandlingerne om at danne en ny midlertidig regering i Egypten. Nour betegner mandagens episode en massakre begået af den Republikanske Garde.

Tusindvis af tilhængere af den afsatte præsident Morsi har i de seneste dage været på gaden for at vise deres afsky over militærkuppet. Morsi blev væltet onsdag, da militæret overtog magten og indsatte Adli Mansour som midlertidig præsident.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip