Mandela indlagt igen

SYDAFRIKA: 94-årige Nelson Mandela, tidligere præsident i Sydafrika, er blevet indlagt på grund af en lungeinfektion, der er vendt tilbage, oplyser den sydafrikanske regering torsdag ifølge Reuters.

Ifølge en udtalelse fra præsident Jacob Zumas kontor blev landets tidligere leder indlagt kort før midnat, og uden at give flere detaljer oplyses det, at han modtager »den bedst mulige ekspertbehandling og støtte«.

»Vi beder Sydafrikas befolkning og verden om at bede for vores elskede Madiba (Mandelas kælenavn, red.) og hans familie og have dem i deres tanker,« siger Zuma ifølge AFP.

Mandela, der har modtaget Nobels Fredspris for sin kamp mod raceadskillelse, var tidligere på måneden kortvarigt indlagt til kontrol, mens han tilbage i december tilbragte næsten tre uger på hospitalet med en lungeinfektion, der opstod efter en galdestensoperation. I de senere år har han desuden flere gange været indlagt med forskellige former for sygdomme og infektioner.

De tre uger i december var dog hans længste hospitalsophold, siden han efter 27 år blev løsladt fra fængsel i 1990, hvor han afsonede en dom for at have forsøgt at vælte apartheid-styret i Sydafrika.

Dagens Gossip