Mandelas datter om pressen: De er gribbe

Nelson Mandelas ældste datter er vred over mediernes måde at behandle hendes meget syge far på, og hun sammenligner dem med gribbe.

Makaziwe Mandela beskylder de udenlandske medier, der er strømmet til Sydafrika, for et "racistisk element".

Hun mener, at de krydser nogle kulturgrænser med hensyn til respekt og anstændighed, og hun betegner journalisterne som en "plage" foran det hospital, hvor hendes 94-årige døende far er indlagt i Pretoria.

- Det er som sande gribbe, der venter, indtil løven har fortæret oksen, ventende på det sidste ådsel. Det er det billede, vi har set som familie, siger hun til tv-stationen SABC.

- Og vi har ikke noget imod interessen, men jeg mener bare, at det er gået over grænsen.

Ud over at omringe hospitalet i Pretoria har nogle journalister slået lejr, da familien tidligere på ugen besøgte Mandelas barndomslandsby i Eastern Cape.

- De overskriver alle grænser, mener datteren.

- Skyldes det, at vi er et afrikansk land, så folk føler, at de ikke behøver at respektere nogen love i dette land, at de kan overtræde alt i lovbogen? Jeg synes bare det er dårlig opførsel, det er tykhovedet, tilføjer hun.

Journalister må forstå, at der er dele af Mandela som menneske, som er privat, og hvor journalister bør holde sig på afstand, mener Makaziwe Mandela.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip