Mandelas helbred forbedret

»Mandela er stabil, men stadig i kritisk tilstand,« siger præsident Jacob Zuma i en officiel meddelelse.

»Han har det meget bedre i dag,« siger præsidenten og uddyber:

»Lægerne forsætter med at gøre et forrygende arbejde. Vi må bede til, at helbredet bliver bedre og han får det godt igen,« siger han.

Mandela har under sin indlæggelse haft den nærmeste familie omkring sig. Torsdag stødte flere familiemedlemmer til på Mediclinic Heart Hospital, hvor Mandela er indlagt. Her var også Sydafrikas forsvarsminister til stede, som har ansvaret for Mandelas behandling.

»Alt kan ske. Jeg vil gerne understrege, at det kun er Gud, der ved, hvornår det er tid,« siger Mandelas datter Makaziwe.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, er i øjeblikket på officielt besøg i Afrika. Der har været spekulationer om, hvorvidt han vil ændre sin tur og udskyde eller undlade at besøge Sydafrika, hvis det viste sig, at Mandela gik bort.

»Hvis Mandela går bort, vil hans minde og arv slå igennem i generationer,« siger Barack Obama.

Torsdag meddelte den amerikanske præsident desuden, at hans tanker og bønner går til Mandelas familie. Her bekræftede han også, at han stadig planlægger et besøg til Sydafrika fredag.

Mandela fylder 95 år 18. juli og har været indlagt fire gange siden december 2012 for en infektion i lungerne, der stammer fra hans tid i fængsel under apartheid.

Dagens Gossip