Mandelkage med appelsin og chokolade - toppet med vanillecreme

Selvfølgelig var det dét!

Her er en kage med meget lidt sukker, uden stivelse og som simpelthen smager helt vildt skønt.

Du skal bruge:
Til kagen
200g mandler (mel)
50g sukker
3 æg
15g mørk chokolade
Saft & skal fra 1/4 appelsin
Mørk chokolade

Til creme
1 1/2 dl piskefløde
1 1/2 dl creme fraiche 18%
1 spsk flormelis
Saft & skal fra 1/4 appelsin
1 tsk vanillepulver

Til pynt
Hindbær

Sådan gør du:
Blend mandlerne til mel.

Pisk æg og sukker sammen med en elpisker i en stor skål, så det skummer godt.

Hak chokoladen fint.

Tilsæt alle ingredienserne og bland det hele godt sammen.

Fordel i et ovnfast fad og bag kagen i en 175 grader varm ovn i 30-40 minutter.

Pisk fløden til skum. Sigt flormelis ned i flødeskummen og tilsæt resten af ingredienserne. Vend det let.

Tag kagen ud af ovnen lad den køle af på et fad. Når kagen er kølet ned, fordel cremen hen over kagen.

Riv chokoladen hen over kagen og fordel hindbær hen over.

Dernæst: Stornyd.

Anna Mai Brodersen blogger om retter uden stivelse til fornuftige penge på udenstivelse.dk. Følg hende på Facebook her.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip