Manden bag EM's mirakelhold annoncerer stop

Skrevet af admin

09/07/2016

Mest læste i dag

Chris Coleman har den seneste måned skabt et lille fodboldmirakel med Wales, som han har ført frem til semifinalerne ved EM. Men nu er det snart slut.

46-årige Coleman bliver maksimalt siddende som walisisk landstræner frem til og med VM om to år i Rusland.

- Jeg er sikker på, at VM-kvalifikationen bliver min sidste, uanset om vi kvalificerer os eller ej, siger Coleman.

- Til den tid vil jeg have været i jobbet i seks-syv år, hvilket er lang tid, tilføjer landstræneren, hvis kontrakt udløber efter VM.

- Jeg vil gerne gennemføre den. Der er succes i dette hold, og spillerne har en god alder. Jeg vil give alt i den kommende kvalifikation, og jeg skal nok sørge for, at det samme gælder spillerne, siger Coleman.

I januar 2012 fik han ansvaret for det walisiske landshold, efter at barndomsvennen, den daværende landstræner Gary Speed, tog sit eget liv.

Coleman lagde ud med at tabe de første fire kampe, men siden hen er det gået fremad.

Da Wales sidste år kvalificerede sig til EM, var det første gang siden 1958, at den lille nation med omkring tre millioner indbyggere sikrede sig deltagelse ved en fodboldslutrunde.

Ved EM lykkedes det Wales med Real Madrids Gareth Bale som den altoverskyggende stjerne at slå Slovakiet, Rusland, Nordirland og Belgien, inden det undertippede hold måtte se sig besejret af Portugal i semifinalen.

EM slutter søndag, når de franske værter møder Portugal i finalen i Paris.

/ritzau/