Manden i Celine Dions liv er død, 73 år gammel

Skrevet af admin

15/01/2016

Mest læste i dag

Celine Dions mand, René Angélil, der opdagede den canadiske sangers talent og længe var hendes manager, er død torsdag.

Angelil blev 73 år og døde som følge af en kræftsygdom.

Dion annoncerede sin mands død på Twitter.

- René Angélil døde i morges i sit hjem i Las Vegas efter en lang og stædig kamp mod kræft, skriver Céline Dion.

En talsmand for sangeren siger, at der vil komme flere informationer de kommende dage. I første omgang vil familien sørge for sig selv.

Nyheden førte til en bølge af støttende meddelelser fra Dion-fans. Det fik i flere timer sangerens navn til at trende på Twitter.

Den canadiske premierminister, Justin Trudeau, tweetede sin kondolence til Angelils seks børn og Céline Dion. Tre af børnene havde René Angélill og Céline Dion sammen.

Angélils hjemby, Montreal, har annonceret, at byen vil flage på halv.

René Angélil blev født i Quebec af syrisk-libanesiske immigranter. Han begyndte sin karriere i musikverdenen, inden han blev komiker og til sidst besluttede sig for at blive musikmanager.

Angélil havde særligt talent for at skrive kontrakter med unge talenter, og da en ung Céline Dion som 12-årig sendte ham en demo, blev han efter sigende så ramt af hendes stemme, at han pantsatte sit hus for at kunne betale for hendes debutalbum.

- Jeg havde aldrig hørt noget lignende. For mig var det den smukkeste stemme i verden, har han ifølge nyhedsbureauet AFP sagt i et interview.

René Angélil skulle senere gøre Céline Dion til en af de største sangerinder i verden.

Hun blev en af musikverdenens mest kendte stemmer. Céline Dion har fem gange vundet en Grammy, og hun har arbejdet sammen med en lang række stjerner fra Stevie Wonder til Barbra Streisand.

/ritzau/