Mands krop propfyldt med bændelorm, efter han spiste dårlig sushi

Den japanske sushiret "sashimi", som består af tynde skiver rå fisk alene, var ved at koste en kinesisk mand livet for nylig, fordi fisken førte til, at hans krop blev fyldt med bændelorme. Det skriver Daily Mail.

Manden, som sværger til sashimi, døjede med voldsom mavepine og kløende hud og opsøgte en læge, som scannede ham. Til mandens store skræk opdagede lægen, at han var ramt af parasitsygdommen bændelorm - hans krop var fyldt med hvide orme - som følge af for meget sashimi.

Læs også: Sushi-test afslører restauranters fiske-fusk: Lav kvaliet til høje priser

Bændelorm er livstruende, hvis ormene når hjernen eller kommer ind i blodbanen.

Ifølge lægerne på hospitalet i Guangdong-provinsen i det østlige Kina har den rå fisk, som manden har spist, været forurenet. Tidligere undersøgelser har vist, at rå fisk kan føre til forskellelige parasitsygdomme fx bændelorm, hvor mennesker eller dyr smittes med en lille larve, som i tarmen senere udvikler sig til bændelorme

Læs også: Mor flipper ud, da lærer nægter at lade hende servere fisse-kager for 2. klasse

Eksempler med bændelorm finder finder typisk sted i fattige områder på grund af primitive køkkenforhold. Men med sushiens indtog i store dele af verden er mange velstående lande også blevet ramt af bændelorm, vurderer læger i det canadiske magasin Journal Canadian Familiy Physician.

- Den udbredte popularitet af japanske sushi og sashimi (skiver af rå fisk) er en bidragyder, udtaler lægen Nancy Craig i magasinet og tilføjer:

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med 

- Men andre populære retter kan også give bændelorm, såsom rå saltede elller marinerede fileter, som stammer fra Østersøen og skandinaviske lande, carpaccio (meget tynde skiver af råt kød/fisk, som er normalt i Italien), rå laks og ceviche (let marineret fisk). 

Se billeder af den uheldige mandens krop, som er fyldt med orme, nedenfor:

Dagens Gossip