Mange ansøgere til ufaglærte job

Rundspørgen er lavet blandt virksomheder, der søgte efter medarbejdere indenfor brancherne rengøring, landbrug, byggeri, hotel og restauration på Jobnet den 17. juli i år. Nu, to måneder senere, svarer samtlige 77 virksomheder, at de har fået ansøgninger fra danskere. Ingen af virksomhederne svarer, at de kun har fået ansøgninger fra udlændinge.

Anders Andersens Rengøring får altid ansøgninger fra danskere såvel som udlændinge og danskere med anden etnisk baggrund. De fik 100 ansøgninger, da de i juli søgte efter en medarbejder til trappevask.

- Der er også mange danskere, der ringer, når vi slår et job op, siger Inge Helmark, HR-chef i Anders Andersens Rengøring.

Formanden for landets socialchefer, Ole Pass, har tidligere beklaget, at danskere ikke ønsker de hårde job, der i stedet bliver besat af østeuropæere. Han er overrasket over undersøgelsen af virksomheder, der søger på Jobnet.

- Der ser det da ikke så sort ud, som det billedet man ellers tegner, at det udelukkende er udenlandsk arbejdskraft, der tager de her job. Der er altså danskere, der søger, og det synes jeg er fint, siger Ole Pass.

Sådan blev der spurgt og svaret i undersøgelsen:

"Har I modtaget ansøgninger fra danskere?" I Høj grad: 47 procent. I nogen grad: 30 procent. I ringe grad: 23 procent. Slet ikke: 0 procent.

Virksomhederne modtog 50 ansøgninger i gennemsnit.

Dagens Gossip