Mange børn og voksne på flugt er druknet ud for græske øer

Skrevet af admin

22/01/2016

Dagens topnyheder

17 børn er blandt de mindst 42 flygtninge, som fredag morgen er druknet, da deres både kæntrede ud for to græske øer.

Det oplyser repræsentanter for den græske kystvagt.

Bådene sank ud for øerne Kalolimnos og Farmakonisi nær den tyrkiske kyst.

Overlevende siger, at der var snesevis af personer om bord på en træsejlbåd, som gik ned ud for den lille ø Kalolimnos nær Tyrkiets kyst, siger en kystvagt.

Seks børn og to kvinder druknede, da det andet træfartøj gik ned ved Farmakonisi, en anden ø nær den tyrkiske kyst. Båden ramte klipper ved øen kort midnat, oplyser kystvagten.

- 40 andre migranter i båden var i stand til at svømme i land, hedder det i en pressemeddelelse fra kystvagten.

- Endnu engang har skruppelløse menneskesmuglere på Tyrkiets kyst sendt snesevis af flygtninge og migranter ud på havet i farlige og synkefærdige både og ført uskyldige mennesker - selv små børn - i døden, siger det græske skibsfartsministerium.

Den Internationale Organisation for Migration (IOM) siger, at antallet af omkomne migranter og flygtninge i denne måned er "rekordhøj for januar".

Med de seneste dødsfald er mindst 900 døde i den østlige del af Middelhavet i det seneste år, siger IOM's talsmand, Joel Millman.

Antallet af flygtninge og migranter, som kom til Europa over havet i januar, var på omkring 37.000, hvilket er mere end seks gange så mange som det samlede antal for januar 2014 og januar 2015.

Flygtningestrømmen er som regel lav i januar på grund af vintervejret.

EU's indenrigsministre skal mandag diskutere muligheden for at forlænge midlertidige grænsekontroller i Schengen-området i op til to år, mens EU-landene fortsat kæmper for at få styr på flygtninge- og migrationskrisen.

/ritzau/Reuters