Mange danskere ignorerer rekordlave renter

Tallene er ikke gjort endeligt op, men i Realkredit Danmark kan cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig allerede nu konstatere, at der næppe bliver tale om en stor bølge i retning af de lave renter.

»Indtil videre ser det ud til, at konverteringsaktiviteten bliver mindre på sektorniveau, end hvad vi var vidne til i kvartalet før og igennem 2012. Så der er ikke rigtig nogen større konverteringsbølge i gang trods de rekordlave renter på de fastforrentede lån,« konstaterer Christian Hilligsøe Heinig.

Han kan dog allerede nu se, at der i serierne til 4 procent over 30 år med og uden afdrag er opsagt rundt regnet hver tiende lån. Samlet er der i 4-procents serierne samt de resterende 5-procent serier opsagt lån for omkring 12,5 mia. kr., hvoraf 4-procents lånene fylder omtrent dobbelt så meget som 5-procents lånene.

Gennem 2012 blev godt 200 mia. kr. flyttet fra 5-procents lån, og på daværende tidspunkt var det fastforrentede alternativ 3,5-procents lån. Nu er gevinsten ved at rykke til et 3-procents lån blevet større, og de nuværende kursniveauer for dem giver også en konvertering fra et 4-procents lån gevinst efter 7 år for lån med afdragsbetaling.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip