Mange demonstranter sårede ved eksplosion i Bangkok

Adskillige personer er sårede under en eksplosion i den thailandske hovedstad Bangkok. Sprængningen skete angiveligt under en af oppositionens protestmarcher mod den thailandske regering.

Ifølge Bangkoks Erawan emergency center er 36 mennesker blevet såret ved eksplosionen. En person måtte hasteopereres for sine skader.

Ifølge den thailandske protestbevægelse skete eksplosionen et sted umiddelbart inden at oppositionslederen Suthep Thaugsuban ville have passeret.

- Bomben eksploderede omkring 30 meter fra Suthep, og bagefter blev han eskorteret væk af sine bodyguards, siger talsmand Akanat Promphan til nyhedsbureauet AFP.

TV-billeder fra stedet viser adskillige mennesker liggende på jorden, mens ambulancer kører af sted med de sårede. Andre demonstranter søger i sikkerhed i nærliggende bygninger, mens politifolk og soldater ankommer til stedet.

Thailandsk politi er nu i færd med at undersøge, hvad der forårsagede eksplosionen, men der er tilsyneladende tale om en bombe.

- Bomben eksploderede kort efter klokken 13, siger polititalsmand Anucha Romyanan.

Thailand har i den senere tid været plaget af stadig stigende politiske uroligheder, og tusindvis af demonstranter har samlet sig foran regeringsbygninger i hovedstaden Bangkok.

Bomben er det seneste angreb på demonstranter fra oppositionen, som protesterer mod landets premierminister Yingluck Shinawatra.

Demonstranter anklager Shinawatra for omfattende korruption og mener, at hun kun er en marionetfigur for den tidligere regeringschef - hendes bror Thaksin Shinawatra -, der nu bor i eksil.

Thaksin Shinawatra blev afsat ved et militærkup i 2006.

Efter planen er der parlamentsvalg i Thailand 2. februar. Et valg som Yingluck Shinawatra formentlig vil vinde, da hun har bred opbakning i landbefolkningen.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip