Mange dræbt i nye kampe i Tyrkiet

Tre tyrkiske soldater og 28 militante kurdere er dræbt i luftangreb og kampe i Tyrkiets overvejende kurdiske sydøstlige del i løbet af de seneste to dage.

Det oplyser det tyrkiske militær. Den seneste vold kommer kun to uger inden det planlagte tyrkiske valg.

De tre tyrkiske soldater blev dræbt i sammenstød med militante fra det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK) i byen Daglica lørdag. Militæret siger, at det har dræbt 17 militante i en operation, der fortsat er i gang.

- Operationerne fortsætter, indtil der er opnået fred. Det er statens opgave at beskytte sine borgere og landet, siger præsident Recep Tayyip Erdogan.

Fredag dræbte det tyrkiske luftvåben 11 kurdere i angreb mod PKK-baser i samme provins, der ligger tæt ved grænsen til Iran og Irak.

For en uge siden sendte PKK en opfordring til sine militante enheder om at undlade at angribe Tyrkiets styrker, medmindre det skete i selvforsvar.

Opfordringen kom lige i kølvandet på et terrorangreb, der kostede 102 mennesker livet i hovedstaden Ankara. De dræbte var samlet til en fredsdemonstration, som var arrangeret af prokurdiske og venstreorienterede grupper.

Den tyrkiske regering har affærdiget PKK's ensidige våbenhvile som et "trick" og et forsøg på at styrke den prokurdiske opposition forud for parlamentsvalget 1. november.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip