Mange dræbt og såret af bombe i Jalalabad

Selvmordsbombere detonerede lørdag sprængstoffer i en bil nær det indiske konsulat i den afghanske by Jalalabad og dræbte mindst seks personer.

En talsmand for Taliban tog umiddelbart efter eksplosionerne skylden for anslaget som sårede omkring 20 personer.

- Tre civile blev dræbt. Derudover begik tre personer i selvmordsbilen selvmord, siger Ahmadzia Abdulzai, der er talsmand for Nangarhar provinsen.

Det menes, at konsulatet var målet for anslaget, men de fleste af de dræbte og sårede var civile i en nærliggende moské.

Terrortrusler har fået USA's udenrigsministerium til at advare amerikanske borgere mod at rejse i Mellemøsten og Nordafrika, og det har samtidig ført til lukning af mere end 20 ambassader og konsulater - blandt andet konsulatet i Jalalabad.

USA's udenrigsministerium advarer i en skriftlig erklæring om, at terrororganisationer muligvis planlægger terrorangreb den kommende tid.

Jalalabad i det østlige Afghanistan ligger på en af de vigtigste ruter mellem Kabul og Pakistans grænseområde, hvor mange militante har baser, og byen har været udsat for en lang række af angreb i de senere år.

Mindst 22 afghanske politibetjente og 60 oprørere tilknyttet Taliban blev dræbt fredag, da hundredvis af militante angreb en politi- og militærkonvoj.

De amerikansk-ledede Nato-styrker står for at skulle trække dets 100.000 kampsoldater hjem næste år. Imens overtager det afghanske politi og militær i stigende grad selv ansvaret for sikkerheden og for nedkæmpelsen af Taliban, som blev fjernet fra magten i 2001.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip