Mange dræbt under demonstrationer i Bangladesh

En talsmand for politiet i Dhaka, Masudur Rahman, fortæller til nyhedsbureauet, at man brugte vandkanoner, tåregas og gummikugler for at opløse demonstrationen bestående af mindst 70.000 radikale islamister, der kræver strammere blasfemilove i det asiatiske land.

»Vi var tvunget til at handle, da de fortsatte deres ulovlige samling i Motijheel (det centrale finansdistrikt i Dhaka, red.). De angreb os med sten, mursten, stænger og bambuskæppe,« fortæller polititalsmanden.

Blandt de dræbte er en politimand, der var blevet hakket i hovedet med macheter. Flere af de dræbte demonstranter er ifølge hospitalskilder blevet skudt, selv om politiet afviser, at man har brugt skarp ammunition mod folkemængden.

Balladen udbrød allerede søndag, hvor omkring 200.000 islamister samledes i Dhaka og blokerede samtlige større indfaldsveje til hovedstaden. Bag demonstrationerne står gruppen Hefazat-e Islam, der blandt andet kræver strenge straffe for blasfemi. »Én pointe, ét krav: Ateister skal hænges,« lyder et af slagordene.

Selv om Bangladesh’ befolkning består af omkring 90 procent muslimer, ledes landet af en sekulær regering. Premierminister Sheikh Hasina afviser demonstranternes krav og fastslår, at den nuværende blasfemilovgivning er tilstrækkelig.

Dagens Gossip