Mange forbudte hunde har aldrig skambidt

Otte af de 13 forbudte hunderacer har ikke været involveret i en eneste episode med skambid. Det viser en aktindsigt, som DR P4 Sjælland har fået indsigt i.

Det skriver dr.dk.

De otte racer på forbudslisten, der ikke optræder i skambids-statistikken, er: Tosa inu, boerboel, kangal, centralasiatisk ovtcharka, kaukasisk ovtcharka, sydrussisk ovtcharka, tornjak og sarplaninac.

Trods det lægger fødevareminister Karen Hækkerup (S) i sit udkast til en revision af hundeloven op til at beholde forbudslisten, som den er.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Hos Dansk Kennel Klub er man både tilfreds og skeptisk over listen. Ifølge kommunikationskonsulent, Vibeke Knudsen, bør to racer fortsat være forbudt. Det drejer sig om pittbull terrier og amerikansk bulldog.

Det er hunde, der, ifølge hende, har nogle helt særlige egenskaber inden for kamp. Og potentialet for, at det går galt er anderledes end hos andre hunderacer

LÆS OGSÅ: Landets dyrlæger siger stop

I Dansk Dyrlægeforening er man stærkt kritisk over for forbudslisten og kræver den helt sløjfet.

- Det er med til at skabe en almen frygt for hunde. Opfattelsen i samfundet bliver, at hunde er farlige. Og der er ikke indtil videre fundet beviser for, at nogen hunde er farligere end andre, siger formand Arne Skjoldager til DR P4 Sjælland.

Høringsperioden for revisionen af hundeloven udløber i dag fredag.
 

Dagens Gossip