Mange fyringsvarsler i august

Tallene fra de øvrige måneder i 2013 har ligget i nabolaget 500 til 1.000 fyringsvarsler. I en skriftlig kommentar minder Danske Bank dog om, at august traditionelt er en af de måneder, der topper, når det kommer til fyringsvarsler. Det skyldes, at mange virksomheder her aflægger halvårsregnskab, og at det ofte vil være et naturligt tidspunkt at komme med meldinger om eventuelle nedskæringer.

Bankens økonom Jens Nærvig Pedersen vil da heller ikke ringe med dommedagsklokkerne på trods af de lidt nedslående tal.

»Selvom august måned blev en kedelig måned for det danske arbejdsmarked, så er arbejdsmarkedet generelt på vej i den rigtige retning. Sommeren har nemlig budt på en række positive nyheder omkring dansk økonomi som indikerer, at økonomien så småt er ved at komme op i gear. Forbrugerne er begyndt at se lyst på fremtiden, og eksportmarkederne er også ved at genfinde formen. Det er godt nyt for arbejdsmarkedet,« siger Danske Bank-økonomen i sin kommentar og tilføjer:

»Først og fremmest vil det gavne virksomhedernes omsætning og dermed mindske deres behov for at fyre flere medarbejdere. Hvis den seneste tids økonomiske fremgang derudover fortsætter, så vil virksomheder formentlig også begynde for alvor at få behov for at ansætte nye medarbejdere igen.«

Jens Nærvig Pedersen forventer, at den danske økonomi snart vil komme op i tempo igen. Det mener han, i løbet af 2014 vil vise sig i øget beskæftigelse, færre fyringsvarsler og lavere ledighed.

 

 

 

Dagens Gossip