Mange kan tage over for knæskadet Rooney mod FCM

Skrevet af admin

17/02/2016

Dagens topnyheder

Umiddelbart ligner det franske stjerneskud Anthony Martial den eneste etablerede angriber i Manchester Uniteds trup til torsdagens Europa League-kamp mod FC Midtjylland, efter at Wayne Rooney er blevet hjemme i Manchester.

Men manager Louis van Gaal mener, at han har rigeligt med alternativer til at tage over for den engelske landsholdstopscorer, der går glip af kampen på grund af knæproblemer.

- Vi ved ikke, hvor lang tid han er ude. Han har problemer med knæet, så vi må se, hvor lang tid det tager, siger Louis van Gaal på et pressemøde.

- Vi har Martial, og han har spillet flere kampe væk fra positionen, men han har også spillet angriber flere gange. Det er den rolle, han helst vil have.

- Så har vi kaldt Will Keane tilbage fra lån. Han har været god på lavere niveau, og nogle gange skal man bevise, man også kan være med på et højere niveau. Vi har også Jesse Lingard og Memphis Depay, siger manageren.

Han mener heller ikke, at han skulle have sikret, at der var købt flere naturlige og etablerede angribere ind til truppen.

- Jeg synes ikke, det handler om, at vi skulle have købt en angriber mere. Wayne Rooney er jo vores anfører, og han skal spille en masse kampe. Vi vil jo heller ikke have en for stor trup, for så kan vi ikke bruge unge spillere ind i mellem, siger Van Gaal.

I stedet irriterer det manageren, at klubben aktuelt har så mange skader i truppen.

- Normalt har man ikke 13 skadede spillere. Når man analyserer de skader, vi har, er det alle kontaktskader, så kan man også se, vi har været uheldige, siger han.

Det er blandt andet store navne som Bastian Schweinsteiger, Marouane Fellaini, Marcos Rojo, Phil Jones, Matteo Darmian og Ashley Young, som United også må undvære til kampen i Herning.

Ud over at være presset på spillermateriale påpeger manageren, at banestørrelsen på MCH Arena kan blive en udfordring.

- FC Midtjylland er et godt hold, det har de tidligere vist. Omstændighederne er heller ikke så nemme, for banen er mindre end normalt. Så det bliver ikke let i morgen, siger Louis van Gaal.

/ritzau/