Mange ledige siger nej tak til akutpakken

Mange ledige i Vallensbæk/Ishøj siger nej tak til regeringens akutpakke. Ud af 100 ledige har 20 takket nej, skriver Agenda, Dansk Arbejdsgiverforenings Nyhedsbrev.

Akutpakken skal afbøde effekten på den forkortede dagpengeperiode, som er medvirkende til, at mange ledige falder ud af dagpengesystemet fra nytår. Blandt de job, som ledige har sagt nej til er blandt andet ufaglært rengøringsarbejde, arbejde på lager, et job i en pølsevogn og flere tømrer job.

- Der er forskel på de lediges motivation. Vi har f.eks. haft en datamatiker og en folkeskolelærer, som gerne har taget ufaglært arbejde for ikke at miste dagpengene. Samtidig er der også ufaglærte, der siger nej til ufaglærte stillinger, som de er kvalificerede til, siger Dan Nielsen som er jobcenterchef i Vallensbæk/Ishøj til Agenda.

Jobcenter Vallensbæk/Ishøj har ikke fået en begrundelse fra hver enkelt ledige om årsagen til, at de takker nej til akutpakken. En enkelt har dog oplyst, at han sagde nej, fordi han skulle på ferie.

Nu indberetter jobcentret de ledige til a-kasserne, hvori det oplyses at de ledige har sagt nej til job. Det er så op til a-kassen at tage stilling til om de fortsat er til rådighed for arbejdsmarkedet.

 

 

Dagens Gossip