Mange meldes dræbt dagen efter fredsplan for Ukraine

Skrevet af admin

13/02/2015

Mest læste i dag

Torsdag morgen kom fire politiske topledere ud fra et forhandlingslokale i den hviderussiske hovedstad Minsk med den gode nyhed om en køreplan for fred i Ukraine.

Fredag morgen kan alle så konstatere, at en fredsplan ikke er garanti for fred, og parterne i konflikten har foreløbigt talt 11 dræbt siden den opmuntrende besked fra de fire stats- og regeringschefer fra Ukraine, Rusland, Tyskland og Frankrig.

Ifølge den militære ledelse i Kijev er otte ukrainske soldater dræbt og 34 andre såret i kampe mod prorussiske separatister siden torsdag.

Samtidig lyder det ifølge de prorussiske separatister i Lugansk og Donetsk, at tre børn er dræbt i granatangreb, der har ramt en bolig. Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

30 mennesker meldes såret i de to oprørskontrollerede regioner.

Våbenhvilen, der blev underskrevet torsdag, skal træde i kraft natten til søndag.

Den er del af en større køreplan for fred, som blandt andet skal sikres via tilbagetrækning af alle tunge våben fra kampzonerne i det østlige Ukraine.

Konflikten har ifølge FN kostet omkring 5500 menneskeliv det seneste år.

Der blev også indgået en våbenhvile i september 2014, men den blev krænket adskillige gange, inden den brød helt sammen mod slutningen af sidste år.

/ritzau/