Mange meldes dræbte efter kampe i Darfur

»Vi mistede 28 af vore mænd og dræbte 100 af deres,« siger stammeleder Ahmed Khiri ifølge den franske avis Le Monde.

En stammeleder fra den rivaliserende stamme oplyser, at »et stort antal mennesker blev dræbt på begge sider«.

Oplysningerne er ikke bekræftet fra officielt hold.

Fredag og lørdag døde mindst 94 personer i lignende kampe, skriver Le Monde.

De to stammer har kæmpet siden april og underskrev i juli en aftale om våbenhvile. Ifølge den fælles mission for FN og Den Afrikanske Union i Darfur (UNAMID) er rivalisering mellem stammefolk hovedårsagen til den øgede spænding i regionen, som har fordrevet næsten 300.000 mennesker i de første fem måneder af 2013. Antallet af internt fordrevne er dermed mere end dobbelt så højt, som de to foregående år tilsammen.

En embedsmand fra FNs Højkommissariat for Flygtninge (UNHCR) sagde tirsdag til nyhedsbureauet AFP, at 30.000 sudanesere desuden er flygtet til nabolandet Tchad på grund af stammekrige i Darfur i løbet af de første seks måneder af 2013.

Sudans vicepræsident, Ali Osman Taha, siger ifølge Le Monde, at præsident Omar al-Bashir arbejder på at finde »radikale løsninger på problemerne i Sudan og på at tackle de grundlæggende årsager til konflikten i Darfur«.

En meget omtalt konflikt i Darfur, der af det internationale samfund blev betegnet som »folkedrab« og som »verdens værste humanitære katastrofe«, kostede fra 2003 mindst 300.000 menneskeliv.

BNB

Dagens Gossip