Mange omkomne og savnede ved skred i jademine i Myanmar

Et jordskred i en jademine i Myanmar har kostet mindst 11 personer livet, oplyser lokale myndigheder i det asiatiske land. Den type ulykker sker jævnligt i Myanmar.

Mange savnes efter skreddet, og man frygter derfor, at flere kan være omkommet. Redningshold søger efter overlevende.

- Vi har fundet 11 døde indtil videre. Da jordskreddet skete, var der omkring 50 personer i minen, siger Nilar Myint fra delstatsmyndighederne i Kachin.

Et kraftigt regnskyl udløste mandag aften et jord- og stenskred i minen.

Ulykken er blot den seneste af en stribe lignende hændelser. I november blev 100 mennesker dræbt i et skred. Og i december skete et voldsomt stenskred.

De omkomne i de jævnlige jordskred er ofte personer, som søger efter små stykker jade i miner, hvor store mineselskaber har været i gang med tungt graveudstyr.

En tidligere ngo-arbejder, som bor i området, fortæller til nyhedsbureauet AFP, at flere hundrede mennesker har ledt efter jadesten, efter at de store mineselskaber har indstillet deres arbejde i regntiden.

- Vi skønner, at omkring 200 mennesker arbejdede i området, da jordskreddet skete i nat. Der kan være mange flere omkomne, siger ngo-arbejderen, som kræver at være anonym.

Ifølge Global Witness, som overvåger korruption i verden, havde den samlede produktion af jade i Myanmar i 2014 en værdi på 31 milliarder dollar. Det er 206 milliarder danske kroner.

Det er blot en mindre del af de store summer, som ender i statskassen, mens militæret og tidligere juntaledere tjener gode penge på industrien.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip