Mange opgaver koster succes ved All England

Skrevet af admin

08/03/2014

Dagens topnyheder

Landstræner Lars Uhre græder med det ene øje og smiler med det andet over sine spilleres præstationer ved badmintonturneringen All England.

For første gang siden 1937 fik Danmark ikke en eneste deltager i semifinalen, og det efterlod en lørdag med udelukkende asiatiske deltagere i hallen i Birmingham - faktisk første gang nogensinde, at der kun er asiater tilbage i semifinalerne.

Landstræneren sidder tilbage med en oplevelse af, at topspillerne skuffede, men den danske andenbølge tog et skridt op og spillede en god turnering.

- Det er skuffende, at vi ikke er med i semifinalerne. Men de næstbedste har spillet en rigtigt flot turnering. Det pynter bare ikke på den overordnede målsætning, siger Lars Uhre.

Han mener, at både doublespilleren Christinna Pedersen og herresinglen Jan Ø. Jørgensen har været uheldige. Først med skader og for Pedersens vedkommende også et slag over næsen i damedoublen og et slag over hælen i mixeddouble, som måske fik betydning.

Samtidig fylder det meget, at spillernes overordnede mål er VM på hjemmebane i Ballerup til august.

- Helt overordnet er målsætningen at blive så klar som muligt til VM på hjemmebane. Og vi har et stramt forår med meget aktivitet ved både EM individuelt og for hold og Thomas og Uber Cup.

- Det kan godt ske, at alt det, vi gerne vil, sagtens kan have haft indflydelse på, at vi ikke klarer den her, siger Lars Uhre.

I forhold til de næstbedste fremhæver Lars Uhre blandt andet to danske herresingler Viktor Axelsen og Hans-Kristian Vittinghus.

- At vi har to herresingler, som spiller tre sæt mod Chen Long, synes jeg giver grund til optimisme. Så midt i al mismodet synes jeg også, at der er noget at glæde sig over, siger han.

Andenseedede Chen Long møder i øvrigt førsteseedede Lee Chong Wei i søndagens finale i herresingle. Lee Chong Wei fra Malaysia måtte ud i tre tætte sæt mod sydkoreaneren Son Wan Ho, før han havde sikret finalepladsen.

/ritzau/