Mange oprørere dræber hinanden i Syrien

De er enige om hadet til den syriske præsident, Bashar al-Assad.

Alligevel dør mange oprørere i interne kampe i det borgerkrigshærgede Syrien.

Siden starten af året - det vil sige i løbet af knap to måneder, har omkring 3300 oprørere, der alle kæmper mod Assad, mistet livet i kampe mod andre grupper.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, en aktivistgruppe på oprørernes side.

- Cirka 3300 personer er blevet dræbt, siden kampene brød ud 3. januar mellem Den Islamiske Stat i Irak og Levanten (Isil) på den ene side og islamistiske oprørere og andre grupper på den anden, siger observatoriet.

Dødsfaldene har fundet sted i bombeangreb, selvmords-eksplosioner og andre kamphandlinger, lyder det fra den London-baserede gruppe. Den bygger sine oplysninger på informationer fra aktivister og andre kilder inde i Syrien.

Mange oprørere hilste oprindeligt jihadisterne fra Isil velkommen i kampen mod præsident Assad. Men senere har store dele af oppositionen vendt sig mod gruppen med beskyldninger om bortførelser og drab på aktivister og oprørere.

Blandt de dræbte er mindst 281 civile, siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Yderligere fortæller gruppen, at 21 civile er blevet henrettet på et børnehospital, som Isil har omdannet til et fængsel i den nordlige by Aleppo, ligesom en familie på syv kurdere også er blandt jihadisternes ofre.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip