Mange rumænere på tyvetogt på Roskilde

Tirsdag klokken 13.28 blev politiet således opmærksom på fem personer ved to personbiler og en kassevogn, alle med udenlandske nummerplader, på en parkeringsplads ved Motelvej.

De oplyste til betjentene, at de kom fra Rumænien, men at de ikke kendte til de tre køretøjer. Da politiet gik i gang med at undersøge bilerne, forsvandt de fem personer, men politiet fandt i den ene bil fire mobiltelefoner med dansk opsætning, halvanden gram kokain og 0,4 gram skunk.

20 minutter senere kunne politiet anholde en 21-årig og en 23-årig mand for fundet i bilen. De nægtede endnu en gang at kende til bilerne, men den ene afslørede imidlertid sig selv ved at bede om sine sko, som lå i en af bilerne.

Tirsdag ved 20-tiden blev en 24-årig mand fra Rumænien taget på fersk gerning, da han i et telt stjal kontanter fra en pung, som tilhørte en 25-årig kvinde. Han fik en bøde af politiet og fik klippet sit festivalarmbånd over.

Klokken 21.47 var den så gal igen med personer fra Rumænien. 11 personer, både mænd og kvinder, blev tilbageholdt efter at have sprunget over hegnet mellem et campingområde og en vej. En 18-årig kvinde, en 47-årig kvinde og en 28-årig kvinde blev anholdt og sigtet for tyveri, da det viste sig, at de var i besiddelse af to iPods, to mobiltelefoner og et digitalkamera.

I det hele taget har de første dage på festivalpladsen båret præg af mere lomme- og tasketyveri end normalt, viser Midt- og Vestsjællands Politis statistik til og med tirsdag klokken 23.59.

Ikke færre end 59 tyverier fra taske eller lomme er blevet registreret indtil videre mod 36 på samme tidspunkt sidste år. Også antallet af tyveri fra bagage er højere i år, mens tyverier fra campingplads er lavere med 86 tyverier mod 146 sidste år.

Dagens Gossip