Mange sagde farvel til Henning Jensen Nyhuus

Det var tæt pakket med gæster i forhallen på Laksetorvet i Randers, da Henning Jensen Nyhuus holdt afskedsreception. Det betød også et tæt pakket gavebord til kommunens afgående førstemand gennem de sidste otte år.

Tak for opbakningen

I sin tale til de mange gæster sagde en bevæget Henning Jensen Nyhuus blandt andet:

- Som menneske og ikke mindst som politiker næres vi af ønsket om at gøre en forskel. At være med der, hvor det betyder noget. Jeg vil gerne sige jer alle sammen tak for, at I bakkede op om at jeg har fået den mulighed.

Herefter takkede borgmesteren personligt kommunaldirektør Hans Nikolaisen og borgmestersekretær Conny Røjkjær for deres store og helt uundværlige indsats i det daglige arbejde. Desuden takkede han sin egen familie for den trofaste opbakning han har fået til sit politiske virke hjemmefra.

Mange rosende ord

En lang række kendte personer holdt tale for den afgående borgmester, og flere af dem lagde vægt på og roste Nyhuus’ for hans sikre håndtering af kommunesammenlægningen i 2006.

- Det var den vanskeligste kommunesammenlægning i kongeriget, med tre hele og tre delte kommuner, fastslog kommunaldirektør Hans Nikolaisen og tilføjede:

- Og du har en stor del af æren for at den gik godt.

I den mere humoristiske afdeling sagde den tidligere udfordrer til borgmesterposten i Randers, Anders Buhl Christensen:

- Du er kendt for at være en dygtig og sommetider hård forhandler. I forhandlinger bliver der altid givet og taget. Du tager, og vi andre giver, sagde byrådskollegaen til forsamlingens store morskab. Samtidig lagde han ikke skjul på, at:

- Jeg da ville være et skarn, hvis jeg ikke havde glædet mig en lille smule til denne dag.

Underholdning og julestemning

De mange gæster blev ikke kun budt på lækkerier til ganen, men også til ørerne. Først optrådte Matilde fra Fireflies og dernæst Jennumparkens Børnekor med en række danske julesange.

Sidstnævnte indslag var blevet holdt som en overraskelse for borgmesteren, som blev meget glad for at se børnekoret fra Randers nordby.

Se billederne nedenunder...

Dagens Gossip