Mange skadet under masseslagsmål i lejr på Lesbos

Op mod en snes personer blev såret, og hundredvis blev efterfølgende evakueret, efter at der udbrød et slagsmål i det største modtagecenter for flygtninge og migranter på den græske ø Lesbos, oplyser en lokal politikilde til nyhedsbureauet AFP.

Næsten 30 telte blev stukket i brand, og tre personer er indlagt. To af dem med sår i hovedet, siger politikilden.

Mange af de evakuerede er familier med børn.

- Der var involveret personer fra Pakistan og Afghanistan i masseslagsmålet, oplyser en lokal politikilde.

De græske myndigheder har foreløbig ikke villet kommentere sagen.

Før slagsmålet var næsten 3000 mennesker indkvarteret i Moria-lejren. De fleste af dem er asylsøgere, som håber på at undgå at blive deporteret tilbage til Tyrkiet som følge af aftalen, der er indgået mellem EU og de tyrkiske myndigheder.

Op mod tusind personer, som tidligere var i lejre, befinder sig nu på marker i nærheden eller er blevet indkvarteret i andre lejre, hedder det.

Lesbos politiske talsmand for migranter og flygtninge, Spyros Galinos, siger, at migranter og flygtninge får det stadigt værre, efterhånden som tiden går.

- Denne situation er psykologisk og fysisk udmattende. Den kan føre til desperation, siger Galinos.

Der er omkring 8500 flygtninge og migranter i særskilte lejre på de græske øer. De er kommet til Grækenland i både fra Tyrkiet.

Mange af dem har siddet i lejre på øerne i månedsvis og ventet på en afgørelse i deres sag. Mest af alt frygter mange, at de bliver sendt tilbage til deres hjemland, efter at de måske har brugt en mindre formue på at slippe væk.

Der er jævnligt meldinger om uro og slagsmål i lejrene.

Der er omkring 50.000 flygtninge og migranter i hele Grækenland. De fleste af dem i overfyldte lejre med meget dårlige forhold, der kritiseres af menneskerettighedsgrupper.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip