Mange skoler landet over serverer nu halal-slagtet kød

Det er blandt andet i Københavns Kommune, at en stor del af skolemaden nu er halal-slagtet.

Det skriver Ekstra Bladet i dag, og fortæller at 34 skoler i kommunen nu har har halal-slagtet kyllinge- og oksekød på kortet til eleverne.

Men også hos godskolemad.dk, der leverer mad til 130 skoler i Jylland, melder man om mere halal-slagtet kød til skoleeleverne.

– Vi har ikke præcise tal, men mange af dem kører nu med halalslagtet kød, lyder det godskolemad.dk, der er en af de største på området, til avisen.

Hos foreningen Skole og Forældre er man dog ikke ubetinget glade for udviklingen.

Næstformand Finn Juel Larsen siger, at det er godt muslimske elever får adgang til halal-slagtet kød.

Men han mener samtidig også, at alle der ikke ønsker halal-slagtet kød, også skal kunne undgå det.

Det er uvist hvor mange af landets godt 1.300 skoler, der i dag serverer halal-kød for eleverne.

FAKTA: Hvad er halal-slagtninger?

Halalslagtning foregår ved at skære gennem halspulsåren, struben og spiserøret med et enkelt snit, for at få alt blodet ud af dyret, da det at spise blod specifikt er forbudt. Slagtningen af dyret er en religiøs, rituel handling, der indledes med ordene "I Allahs Navn, den Barmhjertige, den Nådige". Ved halal-slagtning bør dyret ikke bedøves eller lammes.

I øvrigt er der en række krav til slagtningen:

For at mindske smerten må dyret hverken føle sult eller tørst i tiden op til slagtningen.

Dyret bør håndteres med ro og venlighed for ikke at blive nervøst.

Andre dyr må ikke slagtes i dyrets nærvær.

Kniven skal være så skarp som overhovedet muligt, men må ikke skærpes i dyrets nærvær.

Snittet skal være hurtigt og præcist.

Strube og spiserør gennemskæres sammen med halspulsåren, men rygmarven må ikke beskadiges.

Derudover må man under ingen omstændigheder skære i dyret eller flå det, før de allersidste, naturlige krampetrækninger er ebbet ud. Kilde til fakta-boks: Wikipedia.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Dagens Gossip