Mange trusler mod svenske skoler efter angreb

Flere skoler i Sverige har modtaget trusler, og politiet har optrappet patruljeringer ved blandt andet skoler på Gotland. Desuden skal skoler i Göteborg, Borås og Skellefteå have været udsat for trusler, skriver Aftonbladet.

En gymnasieskole i Örebro er lukket efter at have modtaget trusler. Det samme gælder en skole i Skellefteå, hedder det i den svenske avis.

- Nogen har sat plakater op på Grevegårdsskolan med trusler og en tydelig henvisning til gårsdagens skoledrab i Trollhättan, siger en talsmand for politiet til Aftonbladet.

- Det er et billede, som skal forestille gårsdagens gerningsmand, og så er der lidt tekst, siger talsmanden, Sten Gustafsson.

Over billedet af gerningsmanden står der skrevet: "Guess what I'm back".

Det har skabt en del uro på skolen, men den holder stadig åbent, siger talsmanden.

- Alt er roligt på skolen. Vi har øget overvågningen af skolegården. Forældre er velkomne til at hente deres børn, hvis de vil, skriver Grevegårdsskolan på skolens hjemmeside.

Også to skoler i Västra Frölunda skal have modtaget trusler fredag formiddag. Ved 12-tiden blev der fremsat yderligere trusler mod skoler i Borås.

- Et anonymt facebookindlæg har rettet en almen trussel mod skolerne i Borås. Vi øger vores tilstedeværelse med politi og vagter, siger Bo Hansson, der er sikkerhedschef i byen, til Aftonbladet.

To skoler i Skellefteå er blevet ryddet på grund af trusler, siger Peder Jonsson, der er pressetalsmand for politiet.

Der var fredag rapporter om, at flere elever havde siddet indelåst i en skole, da truslerne fik ledelsen til at låse bygningerne.

I Östersund blev der slået alarm til politiet på Wargentinsskolan, efter at elever havde set to personer med sværd ved ti-tiden.

- Men vi kunne konstatere, at der var tale om en halloweenfest. Det var sværd, men ikke rigtige sværd, siger Magnus Hamstig, som fredag var vagthavende hos politiet i Jämtland.

Aftonbladet skriver, at omkring 30 skoler skal have modtaget en eller anden for trussel efter angrebet i Trollhättan.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip