Mange vil have totalt rygeforbud i arbejdstiden

En lang række kommuner er ifølge Kræftens Bekæmpelse på vej med lignende tiltag, og organisationen tolker en undersøgelse, som Epinion har lavet for blandt andre Kræftens Bekæmpelse, som støtte til tanken om røgfri arbejdstid. 29 procent er meget positive over for »nul rygning i arbejdstiden«, mens 24 procent er positive. 17 procent er negative, mens ti procent er meget negative.

Inge Haunstrup Clemmensen, overlæge i Kræftens Bekæmpelse, glæder sig over opbakningen.

»I Kræftens Bekæmpelse er fokus på danskernes sundhed, og her er røgfri arbejdstid et godt redskab, som støtter de mennesker, der gerne vil holde op med at ryge, fordi de ikke bliver fristet hele tiden,« siger hun i en pressemeddelelse og uddyber:

»Det er også med til at forebygge, at nyansatte og unge begynder at ryge, fordi de ikke behøver at ryge for at være en del af det sociale liv. Endelig er det den bedste måde at sikre, at ingen udsættes for andres røg, mens de er på arbejde,« siger Inge Haunstrup Clemmensen.

Hun opfordrer de kommuner og virksomheder, der i øjeblikket overvejer at begrænse medarbejdernes rygning, til at tage skridtet fuldt ud.

»Vi anbefaler fuldstændig røgfri arbejdsdag, hvis man vil opnå sundhedsgevinsterne - det vil sige uden mulighed for at flekse ud for at ryge eller andre former for selvbetalte rygepauser,« siger hun.

Jakob Køster, arbejdsmiljørepræsentant i Hjørring Kommune, ser flere fordele ved et totalt rygeforbud:

»Det er et vigtigt signal at sende til beboere og borgere, at vi medarbejdere ikke ryger i arbejdstiden. Men nok så vigtigt for os på arbejdspladsen er, at vi alle bliver lige, når der ikke ryges i arbejdstiden - så slipper vi for al den snak i krogene om, at der er nogen, der tager ekstra pauser, og vi kan i stedet snakke sammen og holde faglige pauser sammen på tværs,« siger han i pressemeddelelsen.

Dagens Gossip