Mange virksomheder har styr på skattereglerne

I alt har 316 virksomheder i udvalgte byområder i Ålborg, Århus, Vejle og København fået et besøg fra myndighederne. I 80 tilfælde blev der konstateret problemer - hvilket især drejede sig om, at der ikke var styr på de ansattes løn- og ansættelsesforhold. Det er et lavt tal, der giver grund til optimisme, mener Skat.

»Resultatet af aktionen er opmuntrende. At der kun er basis for at arbejde videre med omkring 80 sager vidner om, at de besøgte virksomheder generelt har en vilje til at efterleve reglerne,« siger underdirektør i Skat Lars Jepsen i en pressemeddelelse.

Formålet med aktionen var blandt andet at sikre, at der ikke bliver benyttet sort arbejdskraft, samt at salg bliver registreret korrekt. Desuden blev der særligt i Jylland også foretaget kontrol af udenlandske biler.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) glæder sig over, at virksomhederne overholder reglerne og dermed konkurrerer på lige vilkår.

»Aktionen viser, at langt de fleste virksomheder overholder de regler, som Folketinget har vedtaget. Faktisk er det kun et ganske begrænset antal, der snyder. Det synes jeg er utrolig positivt, og det viser jo, at det nytter at vejlede og guide virksomheder og borgere. Det er en god nyhed, at virksomhederne konkurrerer på lige vilkår og overholder reglerne, og det bekræfter mig i, at vores målrettede fokus på området virker,« siger Holger K. Nielsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip