Mangel på sygeplejersker aflyser hjerteoperationer

Ifølge Søndagsavisen er 40 alvorligt syge hjertepatienter sendt hjem fra Rigshospitalet, fordi der er akut mangel på operationssygeplejersker på thoraxkirurgisk klinik, som står for kirurgiske indgreb i hjerte og lunger. En enkelt patient har fået operationen aflyst hele fire gange.

»Det er korrekt, at vi har måttet aflyse cirka 10 om ugen. Det har stået på i en måneds tid,« siger overlæge og klinikchef på thoraxkirurgisk klinik Peter Skov Olsen til Søndagsavisen.

»Sagen er, at vi mangler sygeplejersker akut. Vi har haft en del uventede opsigelser. Derudover er der nogle på barsel og nogle, der skal efteruddannes,« siger han.

Han forklarer desuden, at opsigelserne falder uheldigt sammen med, at der netop nu er et særligt stort antal meget behandlingskrævende patienter på afdelingen, som trækker på sygeplejerskerne.

Pernille Slebsager, direktør for Hjertecenteret på Rigshospitalet, beklager dybt, at så mange patienter har fået aflyst deres operationer.

»Vi ved, at det er en forfærdelig oplevelse at blive aflyst, og det er helt uacceptabelt, når det sker flere gange. Det påtager vi os ansvaret for, og vi gør alt for at undgå, at den slags situationer opstår,« siger hun til Søndagsavisen.

Problemerne på Rigshospitalet skulle være udbedret i løbet af april. Rigshospitalet forklarer, at ingen patienter er døde på grund af aflysningerne.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip