Mangfoldighed præger mindesteder i Paris

Skrevet af admin

15/11/2015

Dagens topnyheder

Store forsamlinger er blevet midlertidigt forbudt efter fredagens blodige attentater i Paris. Således er politiets afspærringer ved de forskellige gerningssteder blevet små samlingspunkter, hvor byens borgere kan mindes og sørge over deres døde.

Det fortæller Ritzaus journalist i Paris, Jens Jørgen Holt.

- Det er mange forskellige folk, der besøger de her mindesteder, siger han.

- Det er både muslimer, jøder og katolikker, der besøger de her steder, hvor der er blomster og bloklys foran de metalhegn, som en del af politiets afspærring.

Søndag har han besøgt fodboldstadionet Stade de France, der fredag under en venskabskamp mellem Tyskland og Frankrig blev ramt af to eksplosioner fra selvmordsbomber uden for stadion.

Ritzau-journalisten har også været ved spillestedet Le Bataclan, hvor en rockkoncert blev afbrudt af en gidseltagning, der endte med at koste mindst 89 mennesker livet.

- Der er lagt lys, og der er fotostaffelier af ofrene. Der er børnetegninger, hvor børn har tegnet det franske flag, fortæller han om de to steder.

Søndag er rædslen fra fredagens angreb afløst af en stille tomhed i den sårede, franske hovedstad.

- Generelt siger de folk, jeg taler med, at der ikke er særlig mange mennesker på gaden. Heller ikke i de mere populære kvarterer hvor der er caféer og shopping, siger Jens Jørgen Holt.

- Folk vil ikke gå ud. Om det er fordi, at de kender én, der er blevet ramt, eller fordi de er bange for at gå ud, det ved jeg ikke. Men der er færre folk på gaden.

Efter en lørdag med evakuering og lukning af Eiffeltårnet, har søndag i Paris budt på en afsløring af den ene gerningsmands identitet - den 29-årige Omar Ismail Mostefai.

Imens venter byen og resten af verden på resten af opklaringsarbejdet, som fransk politi er i gang med, efter mindst 129 mennesker mistede livet i det største angreb i Europa siden ti bomber eksploderede på fire tog i Madrid i 2004 og dræbte 191 mennesker.

/ritzau/