Manglende skarphed koster Napoli dyrt i EL-semifinale

08/05/2015

Napoli skal formentlig have fokus på offensive elementer i løbet af træningen den næste uge.

Torsdag sad italienerne tungt på bolden mod Dnipro Dnipropetrovsk i den første af to Europa League-semifinaler, men trods bolddominans og et stort overtag i antallet af afslutninger måtte Napoli nøjes med 1-1.

Før pausen havde den italienske klub svært ved at omsætte boldbesiddelsen til store chancer.

Den sidste aggressivitet og pågåenhed manglede for hjemmeholdet, og derfor måtte klubben gå målløs fra første halvleg.

Men i anden halvleg blev det bedre. Mulighederne kom, og det resulterede straks i et mål.

Midtbanespilleren David Lopez steg til vejrs efter et hjørnespark, og ubesværet headede han bolden i netmaskerne til en 1-0-føring fem minutter inde i anden halvleg.

Målet tvang Dnipro længere frem på banen, men ukrainerne brugte det meste af tiden på at jagte Napoli, der fortsat kørte bolden fornuftigt rundt og lagde pres på ukrainernes straffesparkfelt.

Til tider lignede det nærmest powerplay foran Dnipro-målet, men hverken Gonzalo Higuain eller resten af Napolis offensiv havde den nødvendige skarphed.

Og når man ikke scorer på sine chancer, sker det, der ind i mellem sker. Så scorer modstanderne, selv om det hverken er pænt eller fortjent.

10 minutter før tid lykkedes det for Dnipro at score, da Yevhen Seleznyov i en klar offside-position sparkede bolden i mål efter et indlæg.

En hård skæbne for Napoli, der i kampens afslutning forsøgte at overtage føringen igen, men uden held.

Holdene spiller returkamp i Ukraine torsdag i næste uge.