Manglende støtte truer Italiens regering

Ifølge AFP har premiereministeren nu gjort det klart, »at så længe den politiske situation i landet ikke er afklaret, er det uundgåeligt ikke at stoppe alle regeringsmæssige beslutninger«.

»Jeg har igen ønsker om at halte videre eller at være konstant genstand for trusler. Enten går vi fremad og sætter landet og borgerne først, og ellers ender det her projekt her,« sagde Letta fredag ifølge AFP.

Det svage regeringsgrundlag kommer, efter at flere politikere fra Berlusconis centrumhøjre-parti, PDL, har truet med at trække sig ud af koalitionen, hvis den tidligere premiereminister smides ud af det italienske parlamentet på baggrund af sin fængselsdom for skattesnyd.

I starten af september tog en komite under det italienske senat hul på en række møder, der skal afgøre den 76-årige Berlusconis skæbne. Komiteen forventes som minimum at sende Berlusconi ud i den politiske kulde i mindst et år. 4. oktober mødes komiteen for at afgøre Berlusconis fremtid, og partistøtter har ifølge AFP allerede meddelt, at de vil indtage Roms gader i protest.

AFP oplyser, at Enrico Letta allerede mandag vil bede parlamentet i Italien om at vise deres støtte til regeringen, der blev indgået i april.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip