Manning risikerer lang straf trods delvis frifindelse

Dommeren ved en militærdomstol i Fort Meade i delstaten Maryland har afgjort, at han ikke er skyldig i at have hjulpet fjenden ved at lække fortrolige oplysninger til Wikileaks. Han er dog ifølge amerikanske medier kendt skyldig i en række af de andre anklagepunkter, der var rejst mod ham, og som til sammen kan give mere end 100 års fængsel. Han må dog vente endnu en dag med at kende sin straf, der først bliver udmålt onsdag.

Bradley Manning blev anholdt i Irak i 2010 for at have videregivet fortroligt materiale til organisationen WikiLeaks om blandt andet den amerikanske krigsindsats i Irak og Afghanistan samt dokumenter, som indgående beskriver det amerikanske verdensomspændende diplomati.

De lækkede dokumenter er blandt andet militære krigsdagbøger, fortrolige indberetninger fra amerikanske ambassader og en video, der viser amerikanske soldater skyde en gruppe civile fra en helikopter, heriblandt to journalister fra nyhedsbureauet Reuters.

Lækagen bliver betegnet som den mest omfattende af sin slags i amerikansk historie og omfatter mere end 700.000 dokumenter og videoer. Bradley Manning har erkendt dokumentlækagen, men nægter sig skyldig i andre sigtelser - blandt andet har han netop nægtet sig skyldig i bevidst at have hjulpet fjenden ved at lække dokumenterne, hvilket han altså også er blevet frifundet for.

Dagens Gossip